Reinout Bussemaker

Mijn naam is Reinout Bussemaker. Ik werk al vijfendertig jaar als freelance acteur in film en televisie en bij toneelgezelschappen als het Nationaal Theater, toneelgroep de Appel, Het Noord Nederlands toneel, toneelgroep Oostpool, maar het gelukkigst was ik bij muziektheater De Veenfabriek in Leiden waarmee ik tien jaar lang in binnen- en buitenland mee heb getoerd.
Maar net zoals in de rest van de wereld heeft de Corona pandemie ook mijn leven behoorlijk op z’n kop gezet. Door het trainingswerk dat ik afgelopen jaar bij Aerrea heb gedaan heb ik mijn talenten op een ander vlak kunnen inzetten. Ik ontwikkel me nu in coaching via speltrainingen, iets wat mij veel voldoening geeft en wat ik in de toekomst wil blijven combineren met mijn acteerwerk.
Ik kom uit een artsenfamilie, mijn vader was chirurg en ook mijn opa en twee ooms waren medici.  Ik was bijna zelf medicijnen gaan studeren, maar besloot anders.
Ik heb grote affiniteit met de medische wereld maar heb ook de schaduwkant ervan leren kennen. Mijn vader was de liefste man maar heeft zichzelf tijdens zijn leven helemaal weggecijferd voor zijn werk. Wat had ik hem graag geleerd naar zichzelf te kijken.