MEDIA

Oktober 2021: Arts en Auto
‘We doen alsof we gezond zijn’

Mei 2021:
Artikel over pelgrimeren in Arts en auto

 

 

 

April 2021:

Webbinar Singer ism Lemion
Jan Rudolph de Lorm en Antoinet Oostindier

Spiegel van de Ziel
De jaarlijkse Singer Symposia bevinden zich op het grensvlak van psychiatrie en psychologie en beeldende kunst. 

Kunsthistoricus en museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm loopt met u langs diverse kunstwerken uit de tentoonstelling Spiegel van de Ziel die momenteel in een gesloten museum Singer Laren hangen.  Werken waarmee de kunstenaar de kijker een blik in hun eigen diepere zelf geeft.Waar mogelijk zal e.e.a. worden geduid in relatie tot de Psyche door psychiater Antoinet Oostindiër (Aerrea, instelling exclusief voor zorgprofessionals).

December 2020:
Interview NH Nieuws

Februari 2018:
Artikel in Psychiater

 

 

 

Augustus 2017:
Interview met Antoinet Oostindiër in Medisch Contact

September 2017:
Interview EenVandaag

Psychiater Antoinet Oostindier behandelt artsen die met zichzelf in de knoop zitten. Dat zijn er veel, volgens Oostindier. Een aanzienlijk deel van de artsen kiest voor hun beroep omdat ze door hun jeugd gewend zijn voor anderen te zorgen, en dat is vaak geen prettige situatie.
Volwassen artsen komen hierdoor uiteindelijk gemakkelijk in de knoop, als er tegenslag is of de druk te groot wordt. Oostindier weet er alles van, ze is zelf kind van een veeleisende en verder afwezige vader en een alcoholistische moeder. In EenVandaag vertelt ze hoe zij artsen die het moeilijk hebben verder helpt.