Actueel

Camino Nederland 15-21 mei 2021

Al jaren organiseert AerreA therapeutische wandelreizen in Spanje en Portugal op verschillende routes die naar Santiago de Compostella leiden. In verband met Covid19 organiseren we nu een camino in Nederland. Natuurlijk is het klimaat, het landschap, de dorpen en het eten anders, maar we hebben gemerkt dat je ook in eigen land in een compleet andere wereld kunt stappen. Het camino-effect dat we zo goed kennen is hier net zo sterk aanwezig.

Programma (accreditatie ABAN 14 PE punten)

Deze intensieve nascholingsweek voor zorgprofessionals is gericht op persoonlijk functioneren waarbij het ‘zijn in de natuur’ een belangrijk element is. Leerdoelen zijn gericht op communicatie, samenwerking en de eigen professionaliteit. Door de vermoeidheid die optreedt na een dag wandelen en het buiten de comfortzone zijn, wordt het moeilijker om eigen coping in stand te houden. Hierdoor heeft men makkelijker toegang tot onderliggende patronen. Dit verschaft inzicht en kan leiden tot stressreductie.

Tijdens het eerste gezamenlijke uur van de dag wordt steeds een check-in gedaan met de groep, waarbij het thema van de dag en van iedereen persoonlijk aan bod komt. In de ochtenden wordt individueel en in stilte gelopen. Zo ben je maximaal bij jezelf en word je niet afgeleid door allerlei sociale interacties. 

Na de lunch is er een uur gereserveerd voor een groepsopdracht rondom het thema. Hierbij wordt gebruik gemaakt van begrippen uit de schematherapie en compassie leer. Aan het eind van de middag is er intervisie. De eigen leerdoelen worden gedeeld met de groep en er is ruimte voor opvolging, verdieping en feedback. Persoonlijke leerdoelen voor de vervolgdagen worden hieraan gekoppeld.

Er wordt gemiddeld 22 kilometer per dag gelopen. Meer weten? Hier vind je het uitgebreide programma.

Locatie

De camino voert door Drenthe. De eerste vier dagen loop je het Drenthepad. De tocht voert door het prachtige beekdallandschap van de Drentse Aa, door naar de Hondsrug door bossen, heide en hunebedden. Via de esdorpen in het zuiden van Drenthe met prachtige Saskische boerderijen, stap je in Sleen over op het Pieterpad dat je in drie dagen terugbrengt naar het beginpunt.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €1345.  De reis wordt begeleid door Inez Hafkamp en Antoinet Oostindiër. Je overnacht in eenvoudige hotels op tweepersoonskamers. Eten en drinken is niet inbegrepen. Accreditatie bij ABAN: 14 punten.

Neem gerust contact op voor vragen. Opgeven kan tot 4 mei a.s. via contact@aerrea.nl of het contactformulier op deze website.

Bosbaden 18 april 2021

 

Wat is het?
Shinrin Yoku, ofwel bosbaden is in Japan een erkend medicijn tegen stressgerelateerde klachten en ook in Nederland wint deze methode terrein. De natuur helpt ons te ontspannen en uit het hoofd te komen en weer in verbinding te raken met ons lichaam, onze wijsheid en ons ‘zijn’.

Programma
Aan de hand van verschillende meditatie-, mindfulness- en observatieoefeningen breng je een dag in het bos door. Hoewel je dit in een groep met een aantal deelnemers/collega’s doet, gaat het om de individuele beleving. Inez Hafkamp, de natuurcoach die ook onze wandelreizen begeleidt, laat je het bos met alle zintuigen ervaren.

Locatie en tijdstip
Lage Vuursche, zondag 18 april van 10.00-17.00 uur.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen €90,00, dit is inclusief koffie, thee en lunch.

Aanmelden

Stuur een mailtje naar contact@aerrea.nl. Dit kan ook via het contactformulier op deze site.

Meer bosbaden? Op 20 augustus en 22 oktober a.s. bieden wij dit opnieuw aan.

 

 

Agenda activiteiten AerreA zomer en najaar 2021

15-21 mei                 Camino Drenthe
7-11 juni                   Wandelweek Limburg
21 augustus            Shinrin Yoku
17-18 september  Carrousel met gevarieerd workshop aanbod
25-26 september Wandelweekeinde
2-8 oktober 2021  Camino Spanje
22 oktober:             Shinrin Yoku
29-30 oktober:      Carrousel

 

Contract ONVZ

AerreA heeft voor 2021 een contract afgesloten met ONVZ.  We hebben altijd zonder contracten gewerkt omdat we voor een vrije artsenkeuze zijn. Veel zorgprofessionals zijn verzekerd bij ONVZ. Omdat ONVZ met ingang van 2021 drastische maatregelen neemt met betrekking tot de vergoeding van GGZ hebben we hiertoe besloten. 

Corona

We vinden het belangrijk om de zorg zoveel mogelijk face-to-face te bieden. Dit past ook binnen de richtlijnen van het RIVM en de GGZ. Er is gelegenheid tot handen wassen en afstand houden is in onze ruime boerderij gelukkig goed mogelijk. Beperk contacten in de wachtruimtes door niet te vroeg voor een afspraak te komen.

We vragen iedereen om in de gangen en wachtruimtes een mondkapje te dragen. Verder spreekt het voor zich dat je thuisblijft bij verkoudheidsverschijnselen, keelpijn of koorts. In dat geval kan de afspraak telefonisch of via beeldbellen doorgaan.

Wachtlijsten

Ondanks alle tumult over wachtlijsten in de zorg, lukt het ons bijna altijd om binnen twee weken een eerste afspraak te maken.

 
  
 
 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief