Nascholing en zelfzorg

Dit aanbod is toegankelijk voor alle zorgverleners, ook wanneer je niet bij AerreA in behandeling bent.

In oktober 2017 heeft de Algemene Vergadering van de World Medical Association (WMA) de vernieuwde versie van de Declaration of Geneva goedgekeurd.  Er is een verklaring toegevoegd dat artsen voor hun eigen gezondheid, welzijn en bekwaamheden zullen zorgen, zodat zij de beste zorg kunnen leveren. 
Daar sluit dit aanbod bij aan. Wij zetten hiermee in op preventie en bieden een programma aan wat vooral op ervaringsleren gericht is.

Camino
Actieve wandelreis voor persoonlijke ontwikkeling

Sinds 2017 organiseren wij kleinschalige wandelreizen waarin wij een deel van de ‘Camino de Santiago’ lopen. Veelal in Spanje of Portugal maar sinds 2020 ook dichterbij.
Meer informatie

Heuvelrughike
Wandelweekend voor persoonlijke ontwikkeling

Een week wandelen zoals tijdens de Camino, is voor sommige zorgverleners te lang.  De wandelweekenden hebben echter wel hetzelfde uitgangspunt.
Meer informatie

Wie gaat er mee om in de ruigte van Schotland de paarden en jezelf te ontmoeten.

Meer informatie

26 januari 2023 Workshop
Oxytocine voor de Zorg

Pijn en stress gaan gepaard met gevoelens van angst, onzekerheid en onveiligheid. Dit zorgt voor forse toename van adrenaline en cortisol. Zorgverleners hebben te maken met langdurige stress en zeker na de coronadrukte zijn veel zorgverleners burn-out geraakt.
Meer informatie

14 maart 2023
Ervaringskennis van Psychiaters

Ervaringsdeskundigen kleuren het landschap in de ggz, in elk team komt u ze tegen! Maar er zijn ook verpleegkundigen, sociaal werkers, psychologen én psychiaters met ervaringskennis.
Meer informatie 

17 maart 2023
Parentificatie
ism LEMION

Van parentificatie is sprake als een kind de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het welbevinden van een ouder. In de behandelpraktijk ontmoeten we regelmatig volwassen patiënten die ooit zo’n bijzondere relatie met hun ouder(s) hadden.
Meer informatie

20 april 2023
BURN-OUT
ism LEMION

Burn-out, begrijpen, begrenzen en voorkomen.
Een nieuw perspectief voor organisaties en individu.
Meer informatie

Equitherapie Groepssessie

Ianthe en Antoinet organiseren  een middag met paarden groepssessie. Geef je snel op voor deze mooie en bijzondere beleving. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal uit 6 deelnemers.
Meer informatie

Bosbaden

Shinrin Yoku, ofwel bosbaden is in Japan een erkend medicijn tegen stressgerelateerde klachten en ook in Nederland wint deze methode terrein.
Meer informatie