dans en beweging

Dans- en bewegingstherapie is een therapievorm waarbij het lichaam centraal staat en er ervaringsgericht wordt gewerkt aan het op gang brengen van een veranderingsproces. In de dans- en bewegingstherapie gaan we ervan uit dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan en dat stagnerende patronen of psychische klachten daardoor ook altijd zichtbaar zijn in het lichaam en de manier waarop we bewegen. Dat betekent ook dat juist door de klachten te belichamen en in beweging te komen je inzicht kan verkrijgen in patronen die stagnatie veroorzaken, ze kan verminderen of opheffen. Er vindt een integratie plaats tussen direct ervaren en bewust rationeel denken van waaruit een vertaalslag naar de praktijk; het handelen in het dagelijks leven kan worden gemaakt.  Binnen danstherapie leer je zicht te krijgen op je gedrag, je valkuilen, je gevoelens, je lichaam en je lichaamssignalen. 
Je hoeft voor deze vorm van therapie niet mooi te kunnen bewegen, het gaat erom dat belangrijke persoonlijke thema’s verdieping vinden via het lichamelijk werken. We werken vanuit de principes: luisteren, vormgeven, beleven, creëren, spelen, bevragen en het maken van verbindingen. 

Door wie
Eva Vos

Kosten
€ 70,- per sessie van een uur

Aanmelden/informatie
Eva Vos
0613015408
vos@aerrea.nl

 
Afzeggen
Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht
Privacy
Alle informatie die voor, tijdens en na een sessie naar voren komt, is vertrouwelijk.
Belangrijk
Laat je bij twijfel over de oorzaak van een fysieke klacht altijd door je huisarts onderzoeken. Een dans- en bewegingstherapie sessie is geen medische behandeling en de therapeute is niet gekwalificeerd een medische diagnose te stellen of medisch advies te geven. De behandeling kan uitstekend samengaan met andere reguliere of alternatieve behandelmethoden.
Eva is lid van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen.