Nina valtcheva

Mijn eerste passie was Verloskunde. De dynamiek van de verloskamer en het magische van de geboorte fascineerde mij enorm. Patiënten geruststellen, hoop en moed geven, leren omgaan met pijn; de psychologie naast de medische ingrepen was voor mij net zo intrigerend.
Vijf jaar later, schakelde ik over naar de studie psychologie (UvA).
Mijn eigen behoefte aan creativiteit en expressie had tot dit moment zijn uiting nog niet kunnen vinden en dat miste ik. Ik kom uit een gezin van medici (moederkant) en kunstenaars (vaderkant)
Deze twee werelden kwamen samen, toen ik de studie (HvU) Beeldende Therapie heel toevallig tegenkwam. Dat was het: Kunst, als medicijn.
Nu werk ik al 17 jaar als beeldend therapeut en ik vind dat ik een prachtig beroep heb. 
In beeldende therapie gaat niet alleen om problematiek, het proces bouw je op rondom een zoektocht naar innerlijke kracht, inspiratie, schoonheid, mystiek. Je kan symptomen transformeren naar energie en actie. Creativiteit geeft terug het gevoel voor controle, eigenwaarde en verbinding, is een bron van plezier en spontaniteit. In beeldende expressie kan je verlossing van intense gevoelens ervaren.  
 
In het verleden heb ik gewerkt bij instellingen voor persoonlijkheidsproblematiek (Scelta, NPI).
Mijn werk bij Aerrea combineer ik met I-Psy/PsyQ (trauma, interculturele psychiatrie en migratie) en met stichting “Kinderen uit de Knel” (conflict scheiding en kinderen)
 
Zelf heb ik ook migratie achtergrond, ik ben geboren in Bulgarije en woon al 27 jaar in Amsterdam. Samen met mijn partner en onze twee kinderen.