herlind Stuijt

Na een jaar op de Vrije Kunstacademie in Den haag wist ik dat de beeldende kunst – hoe inspirerend  ook – voor mij ter ontspanning ‘erbij’ moest blijven, maar niet mijn professionele bestemming zou zijn. Ik wilde psychotherapeut worden. Toch koos ik eerst voor de opleiding tot Mensendieck therapeut waardoor ik in korte tijd zelfstandig kon zijn met een eigen praktijk. Daarnaast ben ik psychologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Ik vond mijn eerste baan als arbeid- en organisatiepsycholoog bij een groot trainingsbureau. Daar voelde ik me al snel een ‘stuurman aan wal’: leidinggevenden vertellen hoe te praten, maar zelf geen enkele ervaring als leidinggevende. Met inmiddels ook een Master in Changemanagement (MCM) werd interim management in de gezondheidszorg zo mijn nieuwe ‘stiel’, met daarnaast een kleine coachpraktijk voor de verfijning en verdieping.

Enkele jaren geleden ben ik gestopt met als interim-manager om  mij volledig te wijden aan mijn ‘missie’ als coach/psycholoog: het ondersteunen van  zorgprofessionals bij hun persoonlijke vraagstukken. Van preventief met opleidingsmodules tot curatief bij AerreA. In het multidisciplinair werken bij AerreA is een grote wens uitgekomen want ‘zorgprofessionals verdienen specifieke aandacht om hun eigen pijn te mogen helen’. Ook zelf heb ik dat nodig. En zo is de cirkel rond: beeldhouwen is ook voor mij als zorgprofessional nog steeds zowel helend als opladend……