Een week wandelen zoals tijdens de Camino, is voor sommige zorgverleners te lang. De wandelweekenden hebben echter wel hetzelfde uitgangspunt.
Wandelen is een oefening in zijn. Leven in het nu, weer in contact komen met jezelf. Maar hoe doe je dat? Wat heb je ervoor nodig? Wat zit je in de weg?
Door de vermoeidheid die optreedt na een dag wandelen en het feit dat je uit je comfort zone gaat, wordt het moeilijker om je eigen coping in stand te houden. Hierdoor krijg je makkelijker toegang tot onderliggende patronen. Dit verschaft inzicht, verbeterde communicatie met jezelf en anderen, en kan leiden tot stressreductie.
Door in de beslotenheid van een kleine groep gelijkgestemden te lopen en je niet bezig te houden met allerlei regelzaken (dat doet Inez) kan je je maximaal met dit proces bezig houden.
Dagindeling:
We lopen individueel en in stilte.
Aan het begin van de dag is een gezamenlijke check-in, waarbij het thema van de dag en iedereen persoonlijk aan bod komt. Na het gezamenlijke diner is er een uur om het geleerde te delen en te concretiseren.
Het weekend wordt begeleid door Antoinet Oostindiër (Psychiater) en Inez Hafkamp (Begeleide Wandelreizen, therapeut).