Wandelweekend Pieterpad

Actieve wandelreis voor persoonlijke ontwikkeling 

Een week wandelen zoals tijdens de Camino, is voor sommige zorgverleners te lang.  De wandelweekenden hebben echter wel hetzelfde uitgangspunt.

Wandelen is een oefening in zijn. Leven in het nu, weer in contact komen met jezelf. Maar hoe doe je dat? Wat heb je ervoor nodig? Wat zit je in de weg?
Door de vermoeidheid die optreedt na een dag wandelen en het feit dat je uit je comfort zone gaat, wordt het moeilijker om je eigen coping in stand te houden. Hierdoor krijg je makkelijker toegang tot onderliggende patronen. Dit verschaft inzicht, verbeterde communicatie met jezelf en anderen, en kan leiden tot stressreductie.

Door in de beslotenheid van een kleine groep gelijkgestemden te lopen en je niet bezig te houden met allerlei regelzaken (dat doet Inez) kan je je maximaal met dit proces bezig houden.

Dagindeling:
We lopen individueel en in stilte.
Aan het begin van de dag is een gezamenlijke check-in, waarbij het thema van de dag en iedereen persoonlijk aan bod komt. Na het gezamenlijke diner is er een uur om het geleerde te delen en te concretiseren.

Het weekend wordt begeleid door Antoinet Oostindiër (Psychiater) en Inez Hafkamp (Begeleide Wandelreizen, therapeut).

Ommen – Holten 

De tocht voert over een van de mooiste delen van het Pieterpad.
We verzamelen vrijdagavond in Ommen waar we starten met een inleidende bijeenkomst. Daarvoor is het mogelijk om in de middag van de uitgebreide Wellness voorzieningen van het hotel gebruik te maken. De volgende dag lopen we 21 km over de Archemerberg en Lemelerberg met uitgestrekte heidevelden, door bossen en het laatste stuk over velden naar Hellendoorn.
We dineren daar in het hotel, waarna we weer een sessie hebben met de hele groep.
Zondag heeft dezelfde indeling. We lopen 16 km over het Noestelerveld naar de Holterberg, het hoogstepunt van de Veluwe. Vandaar uit vervolgen we onze weg naar Holten, waar we tijdens een (vroeg) diner ons weekend afsluiten.

We slapen op gedeelde 2 persoonskamers.
Je draagt zelf je bagage.

Wanneer: 9 -11 september 2022
Prijs: €490,-
Incl. Begeleiding, overnachting
Excl. Maaltijden, reiskosten van en naar start/eindpunt

Ommen en Holten zijn goed met de trein bereikbaar. (Amsterdam-Ommen 1.5 uur Holten Amsterdam 2 uur)