Selfcare voor zorgprofessionals, met paarden

Selfcare voor healthcareprofessionals

Mull of Kintyre (Schotland)     


Wie gaat er mee naar de ruigte van Schotland om jezelf en de paarden te ontmoeten.
We bieden in een unieke samenwerking met WILDER WAYS  een nascholing aan waarbij paarden onze hulpbron zijn. In een kleine groep (6 deelnemers) leer je je eigen coping beter kennen en beïnvloeden. De paarden zijn daarbij leidend.
Geschikt voor iedereen die kan rijden en op zoek is naar zelfzorg en zelfkennis.
Bel of mail vooral met ons als je meer wilt weten. En kijk op de site: www.wilderways.scot

Antoinet Oostindiër: “Tijdens mijn eigen paardenervaringen bij Wilder Ways heb ik gemerkt hoe goed dit in te zetten is voor zelfzorg en zelfonderzoek. De paarden zijn een enorme spiegel en leren je op een speelse en uitdagende manier over jezelf. Cara en Nikki, de eigenaressen van deze unieke plek, helpen daar op een geheel eigen wijze bij. Samen met twee ervaren therapeuten is dit een meer dan volwaardige manier om jezelf te verrassen, te leren en tevens heel erg te genieten van de natuur en de dieren. De geborgenheid van een kleine groep en de persoonlijke aandacht dragen extra bij aan de boost die je jezelf met deze week zal geven”.

Wij zijn erg blij om deze reis in samenwerking met Wilder Ways aan te kunnen bieden. Wacht niet te lang met aanmelden, want er kunnen slechts 6 deelnemers mee. 

Programma
Wij (AerreA & Wilder Ways) heten je van harte welkom in de wilde ruigte en de kracht van de kudde. Laat je verzorgen, wij bieden je een betoverend toevluchtsoord in de wildernis waar je je kunt opladen, ontwikkelen en groeien. Geniet van Glen Kerran, een charmante 150 jaar oude boerderij op 100 hectare weiland en bossen tussen twee kronkelende rivieren. Deel deze ruimte met een kudde van 25 paarden, een scala aan dieren in het wild en een menagerie van schapen, varkens, kippen, katten en honden. Je wordt geheel verzorgd met heerlijk eten van eigen bodem, waardoor je je volledig kunt richten op je eigen persoonlijke uitdagingen en groei. Sluit je aan bij deze meeslepende, avontuurlijke route met het paard dat je deze dagen toegewezen wordt. In de loop van de week krijg je de gelegenheid om voor je paard te zorgen, er een band mee op te bouwen, samen te werken en te delen in je triomfen en je uitdagingen. Of je nu een beginner bent op het gebied van paarden of een ervaren ruiter, de kracht van deze week is om op verrassende, unieke wijze geconfronteerd te worden met je persoonlijke vraagstukken. Paarden bieden een prachtige spiegel en bieden maar al te graag een schouder om op uit te huilen, of een metaforische schop te geven, daar waar we die het meest nodig hebben.

We gebruiken het gedrag van het paard en vooral de interactie tussen jullie beiden, als informatiebron voor wat er mogelijk speelt bij jou. Het paard wordt ingezet als reflectie op jouw binnenwereld: je eigen lichaamstaal kan worden beïnvloed door (onbewust) gedrag, gedachten en gevoelens. Een paard pikt dit feilloos op. Paarden reageren op incongruentie, deze is het grootst als jouw afweermechanismen het hardst aan het werk zijn. Dus dat wat ontbreekt is eigenlijk het meest aanwezig.

Op de laatste dag reizen we na het ontbijt gezamenlijk terug naar Glasgow. Langer in Schotland blijven is natuurlijk ook een optie.

Data
15-20 april 2024

7-12 oktober 2024

Kosten
De kosten zijn £ 2245,- op basis van volpension en logies  in eentweepersoonskamer (eenpersoonskamers zijn niet beschikbaar).
Exclusief vlucht naar Glasgow, vervoer van en naar de boerderij. Er is een mogelijkheid om gezamenlijk vanaf het vliegveld van Glasgow naar Mull of Kintyre te reizen.

Opgeven
Neem voordat je boekt, eerst contact op met de begeleiding in Nederland: Ianthe Leeuw- Tjiong, psychotherapeut, systeemtherapeut en equitherapeut, of Antoinet Oostindiër, psychiater en equitherapeut. Telefoonnummer: 06-45885885.

Opgeven kan vervolgens via de website van Wilder ways: www.wilderways.scot  (via de rode knop ‘book now’ kom je op de activiteitenpagina. Hier kiest u bespoke AerreA. (Let op de goede datum.) Je kunt ook mee als je weinig rijervaring hebt. Wel is het een minimale voorwaarde dat je kunt lichtrijden.
NB: je aanmelding is pas bevestigd na (aan)betaling via de website van Wilder Ways.