Selfcare voor zorgprofessionals, met paarden

Selfcare voor healthcareprofessionals

Mull of Kintyre (Schotland) 2 – 9 april

Wie gaat er mee om in de ruigte van Schotland de paarden en jezelf te ontmoeten.
We bieden in een unieke samenwerking met WILDER WAYS  dit jaar tweemaal een nascholing waarbij paarden onze hulpbron zijn. In een kleine groep( 6 deelnemers) leer je je eigen coping beter kennen en beïnvloeden. De paarden zijn daarbij leidend.
Geschikt voor iedereen die kan rijden en op zoek is naar zelfzorg en zelfkennis.
Bel of mail vooral met ons als je meer wilt weten. En kijk op de site: www.wilderways.scot

 

Antoinet Oostindiër: “Tijdens mijn eigen paardenervaringen bij Wilder Ways heb ik gemerkt hoe goed dit in te zetten is voor zelfzorg en zelfonderzoek. De paarden zijn een enorme spiegel en leren je op een speelse en uitdagende manier over jezelf. Cara en Nikki, de eigenaressen van deze unieke plek, helpen daar op een geheel eigen wijze bij. Samen met twee ervaren therapeuten is dit een meer dan volwaardige manier om jezelf te verrassen, te leren en tevens heel erg te genieten van de natuur en de dieren.  De geborgenheid van een kleine groep waar je intensief mee op kan trekken draagt extra bij aan de boost die je jezelf met deze week zal geven”.

Wij zijn erg blij om deze reis in samenwerking met Wilder Ways aan te kunnen bieden. Wacht niet te lang met aanmelden, want er kunnen slechts 6 deelnemers mee.

Neem voordat je boekt, eerst contact op met de begeleiding in Nederland: Ianthe Leeuw- Tjiong, psychotherapeut, systeemtherapeut en equitherapeut, of Antoinet Oostindiër, psychiater en equitherapeut. Telefoonnummer: 06-45885885.

Opgeven kan vervolgens via de website van Wilder ways: www.wilderways.scot  (via de rode knop ‘book now’ kom je op de activiteitenpagina. Hier kiest u bespoke AerreA. Let op de goede datum.) Je kunt ook mee als je weinig rijervaring hebt. Wel is het een minimale voorwaarde dat je kunt lichtrijden.

Programma


We reizen gezamenlijk naar Glasgow, om vanuit het vliegveld meteen al met een prachtige tocht per mini- busje te beginnen aan het avontuur. Tegen het einde van de middag komen we aan op de plaats van bestemming waar we gezamenlijk eten en de eerste programma- onderdelen volgen.

Je maakt dagtochten te paard. Natuurlijk ontvang je daarvoor een uitgebreide uitleg over verzorging en voorbereiding op deze tochten. We picknicken in de Schotse ruigte. ’s Avonds eet je samen in de knusse, oude boerderij en is er gelegenheid om door te praten over ieders doelen en ervaringen.

Het programma bevat ook onderdelen die verzorgd worden door Ianthe Leeuw-Tjiong, psychotherapeut en Antoinet Oostindiër, psychiater. Beiden zijn ervaren equitherapeuten. De nadruk van deze programma onderdelen ligt op zelfzorg en het ontdekken van eigen patronen. Op deze momenten wordt niet gereden, maar je brengt de dag wel zoveel mogelijk buiten door.

Vast onderdeel van het programma dat Wilder Ways voor AerreA verzorgt is het boogschieten. Ervaar de kracht die hiervan uitgaat. Uiteindelijk zal je het boogschieten beoefenen vanaf het paard. Het is een onverwachte boost voor je zelfvertrouwen. Thema’s als loslaten, leren focussen en je gevoel volgen zijn hierbij aan de orde.

Iedere dag eet je samen met de groep. Tijdens en na het eten is er ruim de tijd voor het uitwisselen van ervaringen.

Op de laatste dag reizen we na het ontbijt gezamenlijk terug naar Glasgow. Langer in Schotland blijven is natuurlijk ook een optie.

Neem contact met een van ons op voor verdere uitleg.

Data
2-8 april 2023
13- 20 augustus 2023

Kosten
inclusief £3978,- full board, slapen in 1 of 2 persoons kamer.
Exclusief vlucht naar Glasgow, vervoer van en naar de boerderij.

Accreditatie is in aanvraag voor 23 punten (aban)