Ervaring Sonja

Aerrea heeft mij kundig begeleid door de bijzondere en effectieve therapievormen en samenwerking van professionele therapeuten met complementaire disciplines!

Groepstherapie bij Aerrea, daar heb ik toch geen tijd voor, ik kwam juist praten over mijn ingewikkelde balans tussen werk en privé, een uurtje per zoveel weken kon ik wel vrij maken, maar een hele ochtend in de week therapie, nee toch…!? Ergens wist ik natuurlijk wel dat dit diepergaande proces goed voor mij zou zijn, maar tjee, een beetje spannend is dat natuurlijk ook! Gelukkig leidt weerstand tot verandering en gaan veel dingen nu echt anders. 

Ik zal nooit vergeten hoe ik er bijzat die eerst ochtend in groepstherapie. Ik kende niemand, en had eigenlijk ook geen idee van het proces waar ik in was gestapt. De nood was hoog en het vertrouwen in Aerrea maakte dat ik de stap kon zetten. Daar zat ik dan, te luisteren naar pittige verhalen. Angsten en verdriet bij de mede deelnemers in de groep. Ik voelde me enorm eenzaam. Waar haalden de andere luisteraars die tranen vandaan, ik voelde helemaal niets. Was ik wel okay, ik was zo anders dan de rest… echt heel vervelend. 

Het duurde echt even eer ik zelf mijn gevoelens voorzichtig kon ervaren. Ik kwam diverse thema’s tegen, strengheid, oordelen, verdriet, boosheid, etc. Bang was ik echter nooit. Dacht ik… Pas toen ik mijn eigen angst ben gaan durven voelen, heb ik grotere stappen in mijn proces kunnen maken. Vanuit mijn overlevingsstrategie duwde ik in het verleden angst en verdriet weg, dat was wel zo makkelijk om door te gaan… 

Pas toen ik stil kon blijven staan bij de verschillende emoties, toen ik de pijn kon en durfde te voelen ben ik gaan groeien. Het was een lange weg en natuurlijk waren er zware momenten. Toch is het proces voor mij vooral een groot cadeau. Het heeft mij zoveel gebracht. Ik kan met mensen in verbinding zijn, dat kon ik tot dan toe minimaal. De harmonie thuis is sterk gegroeid. Ik ben een leukere moeder en een gelukkiger mens. En het heeft de weg voor mij vrij gemaakt mijn eigen pad te kunnen ontdekken en ook te volgen. Voelen wat er echt toe doet en voelen waar mijn kracht ligt hebben mijn leven een stuk vrolijker en waardevoller gemaakt!

Inmiddels heb ik mijn baan met goudomrande arbeidsvoorwaarden losgelaten, ben ik mijn eigen praktijk in coaching en counseling gestart en ben ik in opleiding tot integratief psychotherapeut. Al lange tijd voelde ik dat ik iets wilde doen met het mooie proces waar ik zelf door heen ben gegaan, omdat ik hierin ook graag iets voor anderen wil betekenen, met compassie en zeker ook een stukje humor. Zonder de veiligheid, warmte en wijsheid binnen Aerrea had ik dit stukje in mijzelf niet ontdekt en deze stap niet gezet. Ik voel mij bevrijd, ik ben zeker niet perfect en net zo zeker ook nog wel eens bang, boos of verdrietig, maar het bepaalt mijn leven niet meer, het mag er zijn. Antoinet, ik ben je zeer dankbaar!

Sonja – integratief psychotherapeut in opleiding