en nu ik

Weekend in een klooster

Dit weekend staat in het teken van herstel: Ruimte voor jezelf, om weer contact te maken met dat waar jij energie van krijgt.
Je zou het klooster kunnen zien als metafoor voor dat wat we dit weekend willen bieden: Rust, stilte, naar binnen keren, compassie, aandacht, verbinding. Gekoppeld aan de theorie vanuit de Schematherapie
Het gaat om echt tijd en ruimte voor en met jezelf. We brengen veel tijd in stilte door. Vrijdag starten we met een gezamenlijke maaltijd en een kennismaking. Daarna is er tijd voor jezelf. We overnachten op eenpersoons kamers met gedeelde douche en toilet.

We beginnen zaterdag vroeg met een wandeling die de hele ochtend zal duren. Tijdens deze stiltewandeling zullen we meerdere oefeningen aanbieden, die helpen om je aandacht te richten, uit de stroom van dagelijks gepieker te stappen
Na de lunch in het klooster is de mogelijkheid om deel te nemen aan een bewegingsworkshop ‘Adempauze’. Hierin leer je hoe je wat er ervaren wordt in beweging en in het lichaam de ingang wordt voor een persoonlijk gesprek. 
Na het avondeten, naar keuze in stilte, zal er een ervaringsavond zijn, waarbij de vraag: Wat is zelfzorg voor mij, centraal staat.
Zondagochtend starten we weer vroeg met een wandeling waarin we de zon zullen zien opkomen (hopelijk) en ons zullen bezighouden met onze eigen vraag met behulp van beelden uit de natuur.
Na terugkomst in het klooster is er in de middag de mogelijkheid om deel te nemen aan een bewegings workshop over Grenzen. Hierin leer je de signalen te herkennen en wat we kunnen doen om te voorkomen dat we over onze grenzen gaan.
Ook kun je ervoor kiezen tijd voor jezelf te nemen en/of een massage bij te boeken. Dit geldt ook voor zaterdagmiddag.
Tijdens het diner vindt een afsluiting plaats zodat iedereen rond 21.00 naar huis kan. 

Data
28 – 30 Januari
22 – 24 April

Waar
Emmausklooster Velp (Noord-Brabant)

Kosten (Accr. ABAN in aanvraag)
€490,- All-in (exclusief reiskosten)