Arno engers

Ik ben vanaf 1992 werkzaam als psycholoog (HSK Rotterdam en Dordrecht, PsyQ Rotterdam teamcoördinator ‘somatiek en psyche’) en heb in 2009 SGGZ Vitaalpunt met locaties in Amsterdam en Rotterdam opgezet. Naast het geven van trainingen aan multidisciplinaire teams en het doen van wetenschappelijk onderzoek ben ik altijd klinisch werkzaam geweest hetgeen ook mijn voeten in de klei houdt. Naast mijn opleiding tot psycholoog (VU) ben ik tevens opgeleid tot fysiotherapeut en bewegingswetenschapper (VU).

Een werkplek waarbij zowel veel aandacht is voor lijf als psyche spreekt mij dan ook erg aan. Zelf werk ik bij voorkeur met experiëntiele behandelvormen (zoals Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR.

ACT is een mooi alternatief voor de behoorlijk verbale en ‘logische’ Cognitieve GedragsTherapie. Het leren omgaan met ongemak in plaats van vermijden is een kernthema binnen ACT en ook iets dat past bij mij als duursporter. Hulpverleners zijn met name vaak ‘logisch’ en verbaal ingesteld en hebben de neiging te willen ‘fixen’. Binnen Aerrea hopen we hulpverleners die ‘vast zitten’ een alternatief te bieden wanneer een quickfix en ‘logische’ oplossing niet direct werkt. 

.